Sursøt saus

Er på en liten “rydde-mission” i kjøleskap og fryser. Begrenser meg selv til å kunne kjøpe en ingrediens til middag, om nødvendig, hvis ikke bruke det som er i kjøleskap og fryser. Da må jo man bruke fantasien litt og det er gøy. Hadde en kaffe med Rolf etter kontortid, han skulle ha svin i sursøt saus til middag. “Ja, det høres godt ut, og hvordan lager du sausen?” “Uncle Ben lager den sausen”, sa han, men det går jo ikke for meg! Så utrolig enkelt å lage, og stort sett ingredienser som nesten alle har i skapet. Hadde en nakkekotelett i frysen, og tok de grønnsakene jeg hadde i kjøleskapet; rødkål, gulrot, paprika, squash, chili, hvitløk og sjalottløk. Noen av grønnsakene sang nok på siste verset, så godt å få brukt de opp!

Sursøtsaus:
2 ss eplecidereddik
3 ss sukker
4 ss soyasaus
1 dl kyllingbuljong (1 terning utblandet)
1 dl eplejuice (Sognamost!)
1 ss maisennamel (rørt ut i litt vann)

Skjær kjøttet (kunne like gjerne vært kylling) i strimler og stek i panne med godt med pepper og litt salt. Ha kjøttet over på en tallerken og sett det til side. Kutt alle grønnsakene i tynne staver og surr i samme panna et par minutter og ha i alle ingrediensene til sausen, la det koke litt til sausen er passe tykk og grønnsakene møre. Ha kjøttet tilbake i panna og la det surre med 1-2 minutter. Server med ris til.

Leave a Reply