Mandelkake

Lørdag var det duket for ny vin- og mat aften på Breen. Kveldens tema var ´fra Breen til Bilbao´. En kveld med viner fra nye Spania og mat inspirert av Galicia, laget med lokale råvarer. Jeg starter med desserten, for den var det ikke så vanskelig å finne et godt alternativ til. Det er ikke mye mandeltrær rundt Breen, men eggene kommer fra naboen rett over veien og de var gode!. Torta de Santiago er en kake fra Galicia som har sin opprinnelse tilbake til middelalderen. Den skal pyntes med et melisdryss og over malen til Cruz de Santigo eller et jacobkors. Jeg tok meg litt friheter i forhold til pyntingen, og lagde den til en ekte Breen-kake!

5 egg
150 gram sukker
150 gram mandelmel
revet skall av en appelsin
2 ts kanel
1/4 ts salt

melis til å drysse over kaken
Varm opp ovnen til 175 grader. Pisk eggedosis av egg og sukker. Bland mandelmel, kanel og revet appelsinskall i en bolle. Vend dette godt inn i deigen, men ikke pisk. Kle en form med bakepapir og stek kaken i ca 50 minutter. Avkjøl. Legg korset eller hva du velger på kaken og dryss over med melis.

Leave a Reply