Aspargessuppe med kokos

Påsken er over, men det fine været bare fortsetter. Ble mye sol ved vannet i år, ikke så voldsomt med matlaging men litt turmat må til. Supper er utmerket å med ha på en termos. Enda ikke så varmt at det ikke smaker med en varm suppe, denne er ganske “hot” i tillegg.

1 sjalottløk, finhakket
1 kinesisk hvitløk, finhakket
2 bunter grønne asparges
2 ss olje
1 ss grønn thai curry-paste
1 boks kokosmelk
3 dl grønnsaksbuljong
salt og pepper
ristede pinjekjerner og chiliflakes til pynt

Brekk av den nederste delen på aspargesen og kutt de i små biter. Varm oljen i en kjele, surr løken til den er blank. Ha i hvitløk og curry-paste og surr et par minutter til. Ha i asparges og la de surre med i 4-5 min. Hell i kokosmelk og buljong. Kok opp, senk varmen og la det småkoke i 7-8 min til aspargesen er myk. Kjør suppen glatt med stavmikser, smak til med salt og pepper. Dryss ristede pinjekjerner og chiliflakes på toppen.

Leave a Reply