Energi barer

Fint å ha noen energibarer liggende, enten for å ha med på tur, på reise eller som litt sunn snack til tekoppen! Du kan nesten ta det du har i skapet, litt samme som når jeg lager knekkebrød, så mitt skap inneholdt dette denne gangen. Jeg hadde frosne bjørnebær fra Renies sommerparadis, men du kan fint bruke andre bær også.

200 gram tørket, finhakkede aprikoser eller annen frukt
100 gram finhakkede valnøtter
50 gram knuste linfrø
50 gram havremel
150 gram havregryn
50 gram hempfrø
1/2 ts salt
1 ts kanel
1 dl eplejuise
2 dl bjørnebær
4 ss flytende honning
Bland alt det tørre godt. Kjør bær, juice og honning glatt med en stavmikser. Ha frukt-blandingen i det tørre, bland godt og la det stå og svelle i ca 20 min. Kle en firkanten form med bakepapir (20x30cm) og trykk massen godt ut i formen. Del opp i de bitene du ønsker tilslutt og sett formen i ovnen på 190 grader. Stek i 20 min, ta ut formen og ta massen ut av formen og legg de utover på et bakepapir på en stekeplate. Sett inn i ovnen med døra på gløtt i 10 min. Pakk de separate i en tett boks.

Leave a Reply