Marinerte appelsiner

Av og til lager jeg noe jeg ikke helt vet hva jeg skal bruke det til! Kjekt å ha litt å spille på, når man skal lage mat over flere dager og appelsiner passer til mye! Disse endte i en salat, men kan fint brukes til en dessert eller bare spises som de er.
1 kg økologiske appelsiner, gjerne blodappelsiner
1 dl sukker

Ta frem en kjele og riv skall av 2 appelsiner opp i kjelen. Press saft ut av de samme to appelsinene og ha i kjelen. Ha i sukker og kok opp, og la det putre en liten stund til det nesten er sirup/fester seg bak å en skje, avkjøl litt. Skrell resten av appelsinene og skjær ut fileter og ha i en bolle. Hell over appelsin-sausen/sirupen og la det stå noen timer før du bruker det. Hell eventuelt over på et rent glass, så holder det seg minst en uke i kjøleskapet.

One Comment Add yours

Leave a Reply