Puttanesca-saus med hjemmelaget gnocchi

Mandag og tid for å prøve ut noe nytt. Prøver også å holde meg til #meatlessmonday så da ble det en tradisjonell italiensk pastasaus. Puttanesca som også kalles for “horenes pastasaus”. Den stammer fra Napoli, fra den gangen det var offentlig prostitusjon i Italia. Det sies at dette er hva de prostituerte spise mellom “slagene”. Som “offentlig ansatte” fikk de bare lov til å gå i butikken en gang i uka og kunne ikke alltid lage mat av ferske råvarer. Sausen er sterk og god, for den som er litt pysete på slikt, som meg, vil jeg nok ha litt mindre chili i neste gang! Sausen passer selvsagt supert til pasta, men i dag lagde jeg gnocchi i stedet, med mandelpotet, mel, egg og parmesan.
3 ss olivenolje
1 hel kinesisk hvitløk, finhakket
2 stilker rosmarin, finhakket
4 blader salvie, finhakket (eller 1 ts tørket, sjelden jeg finner frisk salvie i butikken)
1 ts røde chili flakes
55 gram kapers, silt godt av laken
110 gram oliven, jeg brukte kalamata, du kan gjerne bruke sorte oliven
50 gram ansjos, silt god av laken og finhakket
1 ss oregano, finhakket
1 boks (400 gram) hakkede tomater
8 cherry tomater, delt i to
bladpersille, finhakket til pynt
parmesan
salt og pepper
Varm oljen i panna og ha hvitløk, rosmarin, salvie og chili. Surr i ca 1 minutt, ha så i kapers, oliven, ansjos, oregano og tomatene (både boksen og de cherry tomatene). Rør godt og la det småkoke på lav varme i 10-15 minutter. Smak til med pepper og salt. Server med gnocchi, finhakket bladpersille og gjerne et godt strø med parmesan.

Leave a Reply