Grillet kylling

Sommer og grilling hører sammen, da er det på tide å få skrevet ned denne oppskriften. Ble testet ut en helg på hytta til Ellen. Fikk beskjed om at Ingma har med kylling og da skulle jeg endelig få prøve å grille kylling på en cider-boks! Lagde en krydderblanding/rub og marinerte kyllingen i det natten over. Så trer du kyllingen over en ciderboks, setter den på grillen og du får en supergod grill-kylling.  Skal sies at dette ikke akkurat er et spesielt flatterende bilde av kyllingen, men utseende er ikke alt!

1 hel kylling
1 boks cider (jeg brukte eple)

Marinade
1 ss salt
1 ss mørkt brunt sukker
1 ss smoked paprika
1 ts tørket timian
1 ts chilli flakes
1 ts senneps pulver
1 ts hvitløkspulver

Chimichurri
1 sjalottløk, finhakket
1 bunt bladpersille, finhakket
1 ss tørket oregano
1 ts chilli flakes
1 fedd hvitløk, finhakket
3 ss eplecider eddik
3 ss olivenolje
1 dl cider

Bland sammen alle ingrediensene til marinaden i en bolle. Gni så krydderblandingen godt inn, rund hele kyllingen, både utenpå og inni. La den marinere i minst 4 timer og gjerne over natten.
Varm opp grillen til ca 220 grader, med bare varme på den ene siden (vi brukte gassgrill).
Åpne opp boksen med cider og hell av 1 dl i en bolle. Lag Chimichurri: ha alle ingrediensene opp i bollen med cider. Bland godt og del i to og sett halvparten i kjøleskapet, andre halvparten skal du pensle kyllingen med. Tre kyllingen på ciderboksen, og pass på at den står støtt. Sett kyllingen på grillen med brystet bort fra varmen, lukk lokket på grillen og la den stå der i ca 45 min. Underveis pensler du med chimichurrien og passer på at den ikke blir brent. Etter 45 min snur du kyllingen og lar den steke i 45 min på andre siden (med brystet mot varmen) – husk å pensle.
Når kyllingen er ferdig, tar du den av boksen, lar den hvile i 20 minutter før du skjærer den opp og serverer med chimichurrien du satt i kjøleskapet. Jeg serverte en brokkoli salat til med sprøstekt shiitake sopp.

 

Leave a Reply