Blomkålpizza

“Skal vi lage blomkålpizza?” spurte Dag. Han mente selvsagt ikke blomkål som fyll på pizza’n, men bunn laget av blomkål og da var jeg med. Googlet i vei og fant mange varianter. Har jo laget blomkål-ris noen ganger og det er veldig godt. Pizzabunnen kan selvsagt toppes med alt det samme som på vanlig pizza, men jeg hadde et par dager tidligere laget en tomatsaus med litt fart i, så vi valgte det, pluss squash og revet, blandet ost, toppet med tomater og ruccula.

1 blomkålhode
2 egg
1,5 dl parmesan, revet

Sett ovnen på 215 grader. Vask og rens blomkålen, ta bort den største stilken og del den opp i buketter og kjør den til fin “ris” i en foodprosessor. Bland blomkålen, egg og parmesan i en bolle. Legg bakepapir og form en rund pizzabunn – dette holder til to passelige porsjons-pizzaer. Forstek bunnen i ca 20 min, ta en titt på 15 så den ikke brenner seg i kantene. Ta ut pizza-bunnene og ha på fyll; jeg hadde tomatsaus, revet ost, squash i tynne skiver. Stek videre i 15 minutter og legg på tomater og ruccula, litt god olivenolje og et lite dryss havsalt.

Leave a Reply