Melon og appelsinsalat med blåost og kandiserte valnøtter

Vannmelon er friskt og godt og passer fint i salater. La ut en oppskrift for en liten stund siden på marinerte appelsiner, noe jeg gjerne lager om jeg har noen som jeg ikke er sikker på om jeg får spist på annet vis. Det som er så fint med å legge appelsinene i litt marinade er at ikke bare blir de gode, men laken er fin å bruke som dressing!
1 kvart vannmelon, i terninger
2 appelsiner, i båter (fileter) (her er oppskrift på marinering)
1 stor bunt ruccola
1 liten bit blåskimmelost, jeg brukte Råblå fra Grindal Ysteri
1 dl valnøtter
2 ss sukker
1 ss vann
marinaden fra appelsinene
Legg en bit bakepapir på benken. Varm opp sukker og vann i en stekepanne, når sukkeret har smeltet har du i valnøttene og rører godt rundt til nøttene er dekket av karamell. Hell de over på bakepapiret. Bland melonen og appelsin i marinaden fra appelsinene. Legg ruccola i bunn av et fat, ha appelsin og melon opp på, smuldre blåskimmelosten over og topp med kandiserte valnøtter.

Leave a Reply