Grønnsaksgryte

En god grønnsaksgryte smaker godt og denne som er mer en “stir-fry” med både grønt, sopp og nøtter, var intet unntak. Passer fint som mandags-middag.

2 ss peanøttolje
1 lite blomkålhode, i små buketter
0,5 dl vann
1 ss ingefær, revet
1 ts chilli flakes
75g rå cashew nøtter
200g shiitake sopp, i skiver
1/2 rød paprika
300g grønnkål, snittet
1 vårløk, finsnittet
Sesam frø og mer chili flakes til pynt

Sausen
½ dl soya saus eller tamari
2 ss sherry (eller om du har Shiaoxing wine)
1 1/2 ss lønnesirup
1 ts Chinese five spice powder (fåes i de fleste daglivarebutikker)
2 ts sesam olje
2 ss vann

Bland alt til sausen et «risteglass». Rist godt.
Varm opp vok’n eller en stor stekepanne, gjerne med høye kanter. Hell i 1 ss med peanøtt-olje. Ha i blomkålbukettene og la det surre et par minutter, til de begynner å bli litt brune. Reduser varmen og ha i en halv desiliter vann. La det koke i 8-10 minutter til blomkålen er mør og vannet kokt bort. Ta blomkålen ut av panna og sett til side.
Varm opp vok’n igjen og ha i resten av peanøtt-oljen. Surr ingefær, chili, cashew nøtter og soppen i ca ett minutt til soppen begynner å bli gyllen. Ha så i paprika og grønnkål og surr videre et par minutter. Hell opp i blomkålen og sausen og la det surre videre et par minutter til alt er gjennomvarmt og dekket av saus. Pynt med finsnittet vårløk, sesamfrø og ekstra chili flakes. Server med kokt ris.

Leave a Reply