Ovnsbakt `hot`kylling

Niese-besøk igjen og da måtte jeg varte opp med noe godt, nytt og spennende. Kylling er en slager og denne varianten slo godt an.

600 gram kyllinglårfilet
2,5 dl buttermilk (se forklaring under hvordan du lager det)
2 ts salt
7 dl corn flakes, knust ganske fint, men ikke til «mel»
3 ss fullkorn hvetemel
1 ss timian, finhakket
Olivenolje til pensling

Hot honningsaus:
100 gram smør
2 ss honning
2 ts cayenne pepper
½  ts chili pulver
½ ts smoked paprika pulver
½ ts hvitløkspulver
En klype salt

Buttermilk er noe som forekommer i mange amerikanske oppskrifter. Så vidt jeg vet, får du ikke tak i det i Norge, men er enkelt å lage: du heller like mye melk, som det står «buttermilk» i oppskriften i en bolle. Har i 2 ss fersk presset sitronsaft og la det stå i ca 5 minutter. Da begynner melken og klumpe seg og du har «buttermilk»! Du kan også erstatte det med skummet kulturmelk.
Del kylllingstykkene opp i passe biter og legg de i «buttermilk» med litt salt i. Sett de i kjøleskapet i minst 20  minutter, men gjerne over natten.
Sett ovnen på 200 grader og dekk et stekebrett med bakepapir. Ha knust cornflakes, mel, salt og hakket timian i en bolle. Rull kyllingebitene i cornflakes-blandingen og legg de utover et stekebrett. Pensle bitene lett med litt olivenolje. Stek i 15-20 minutter til kyllingen er gjennomstekt. Bruk en kakenål og stikk i kyllingen, er kjøttkraften klar er kyllingen ferdig.
Bland alle ingrediensene til sausen i en kjele og gi det et oppkok. Småkok på lav varme et par minutter. Når kyllingen er ferdig pensler du sausen over kyllingbitene og serverer!

Leave a Reply