Squash-pai

I helgen var jeg på hytta til Ellen. Hun har fått seg pallekasser og der plantet vi squash tidligere i sommer og den vokser og vokser! I den andre kassen er det nå fult av ruccola og det ble til en deilig pesto. Vi har grillet mye squash og denne gangen ble det en pai. Denne kan selvsagt lages med en pai bunn eller en pizzabunn, men for at den ikke skulle bli så mektig, lagde jeg den uten bunn!

1 gul squash
1 grønn squash
1 dl pesto (jeg lagde en pesto av ruccola)
1 chevre (Haukeli)
2 dl revet mozarella
timian

Smør pesto utover hele bunnen av en paiform (brukte en med 24cm i diameter). Fordel mozarella ost jevnt utover bunnen. Del squashen i to på langs og skjær tynne skiver langs med, gjerne med en ostehøvel. Så starter du i midten med en liten rull og fyller på utover, litt løst, annenhver gul og grønn squash. Stapp chevre ned mellom lagene og dryss over timian. Stek i ovnen i ca 20 min på 180 grader.

Leave a Reply