Stekt laks i kremet spinatsaus

Hyggelig med gode venner på middagbesøk. De er begge glad i mat og har vært prøvekaniner for min kokkelering flere ganger, lager jo sjeldent noe jeg har prøvd før! Det ble fisk denne gangen, og tror det var vellykket siden jeg har fått spørsmål om oppskrift!

4 stykker laks, med eller uten skinn
Salt og pepper
2 ss olivenolje
2 ss smør
1 sjalottløk, finhakket
1 kinesisk hvitløk, finhakket
½ ts chili flakes
1 boks (4 dl) med kokosmelk
125 gram kremost
1 dl revet parmesan
1 pakke fersk spinat
Saften av 1 sitron
1 ss finhakket gressløk
2 ss finhakket persille, pluss litt mer til servering

Ha salt og pepper på fisken. Varm olje i en panne og stek fisken 2-3 minutter på hver side, litt avhengig av hvor tykke stykkene er. Ta fiskestykkene ut av panna og legg de på en tallerken. Ha smøret i den samme panna som du stekte fisken. Ha i løk og hvitløk og surr til løken er blank. Så har du chili-flakes, kokosmelk og kremost i panna. Kok opp og la det småkoke til sausen har en myk og god konsistens. Ha i parmesan og spinat og kok videre til spinaten faller sammen, rør inn sitronsaft, persille og gressløk, bland godt, smak til med salt og pepper. Legg fiskestykkene tilbake i panna, dryss over hakket persille. Jeg serverte ovnsbakte poteter til.

Leave a Reply