Potetterrin

Jeg er veldig glad i poteter! Prøver hele tiden å lage nye retter med poteter, og kombinasjon med poteter, ost, litt fløte, hvitløk og stekt i ovn, høres jo veldig godt ut! Stort sett har jeg alltid poteter i grønnsaksskuffen og revet osterester i fryseren, og nå gjelder det også å bruke det vi har. Denne potetterrinen passer som tilbehør til det meste.

½ kg potet
2 dl vellagret ost
1 sjalottløk, i skiver
1 kinesisk hvitløk, revet
1 ss rosmarin, fersk og hakket
2 egg
1 dl matfløte
salt og pepper

Skjær potetene i tynne skiver, gjerne med en mandolin, men pass fingrene! Kle en kakeform/brødform med bakepapir. Legg potet, ost, løk, hvitløk og rosmarin lagvis i forma, gjem litt ost til slutt. Pisk sammen egg og fløte og hell sakte over, slik at det renner godt ned i alle lagene. Strø resten av osten på toppen. Stek i ovnen på 180 grader i ca 20 minutter, spørs litt på hvor tykke potetskivene er.

 

Leave a Reply