Caponata

Her kommer oppskriften på hva jeg serverte som en aperitivo på Siciliansk aften på Villa Breen. Caponata er Sicilia’s svar på Ratatouille. Sikkert like mange oppskrifter som familier, så dette er min versjon etter et par forsøk. Den serveres gjerne varm som en siderett til hovedretten, eller lunken på en toast.

1 aubergine, i små terninger
3 ss olivenolje
1 rødløk, finhakket
1 hel kinesisk hvitløk, finhakket
2 stilker stangselleri, i små terninger
2 ss kapers
50 gram kalamata oliven, skjært i skiver
2 ss eplesidereddik
1 ss sukker
8-10 cherry tomater, delt de i fire

Skjær auberginen i ganske tynne skiver, legg de utover, gjerne i et dørslag og strø godt med salt på. La de ligge i minst 20 minutter, så skyller du skivene godt, tørker de og skjærer i terninger.

Hvis du både har en stekepanna og en gryte, og gidder å søle til begge deler, så starter du først med å surr terninger av stangselleri, løk og hvitløk i 1 ss olivenolje på middels varme i gryta, til løken er blank. Så har du resten av olivenoljen i stekepanna og steker auberginen, gjerne i flere omganger om ikke panna er så stor. Hell over i gryta. Ha så kapers og oliven i gryta, hell over sukker og eplesidereddik og la det surre med et par minutter. Ha så i tomatene og la det surre videre til tomatene er varme og alt er gjennomvarmt, 4-5 minutter. Server! Dette er enten godt alene som en grønnsaksrett, som tilbehør til kjøtt eller fisk, eller la det bli litt lunket, så serverer du det på små toast, som en brushetta.

Leave a Reply