Soppsuppe

Jeg er veldig glad i supper og hadde bra med sopp i kjøleskapet, så i dag ble det en fyldig soppsuppe til lunsj.
500 gram champignon, grovhakket
100 gram shiitake sopp, grovhakket
2 sjalott løk, grovhakket
2 hele kinesisk hvitløk, grovhakket
3 ss portvin
6 dl kyllingkraft
5 dl matfløte
Ha litt smør i panna og stek løk og hvitløk til løken er blank, ha det over i en kjele eller gryte. Stek soppen, i flere omganger, om du ikke har en veldig stor panne. Ha den etterhvert over i kjelen eller gryta. Sett gryta på varmen og hell over portvin og la det koke nesten inn. Så har du på kyllingkraft, lar det koke 5 minutters tid. Ha i matfløte, la det koke opp og kok videre i 2-3 minutter. Hvis den er for tykk, kan du ha i litt vann eller mer kyllingkraft, om du har.  Kjør suppen glatt med en stavmikser og smak til med salt og pepper.

Leave a Reply