Tom Kha Gai

Jeg har lagt ut oppskrift på Tom Kha Gai suppe før, men dette er en litt annen variant. Den “hemmelige” ingrediensen er å ha litt rød thai curry paste. Det gjorde susen. Jeg er ikke den som spiser den sterkeste maten, så her er det selvsagt bare å øke mengden chili om man ønsker

1 ss nøytral olje
1/2 gul løk i skiver
2-3 fedd hvitløk, grovhakket
1/2 rød chili, delt i to
1 ss grovhakket ingefær
1 stilk sitrongress, bank den godt med skaftet på en kniv og grovhakk
2 ts rød thai curry paste
9 dl kyllingkraft
2 bokser (8dl) kokosmelk
2-3 kyllingbryst, i terninger (spisestørrelse)
250 gram champignon
1-2 ss kokossukker, eller vanlig sukker
1 1/2 – 2 ss fiskesaus
2-3 ss frisk lime juice
2-3 vårløk I tynne skiver
Frisk koriander og noen skiver chili til pynt

Varm opp oljen i en tykkbunnet kjele og ha i løk, chili, ingefær, sitrongress og curry paste. Surr godt og rør til løken er blank. Ha i kyllingkraften, kok opp og la det koke på svar varme i 30 min. Så siler du kraften, får vekk alle aromatene og sitter igjen med kraften i kjelen. Hell kokosmelken i kjelen, sammen med kyllingen og soppen. Kok opp og la det småkoke til kyllingen er gjennomkokt. Så har du i sukker, fiskesaus og lime juice. Smak til. Server med vårløk, koriander og skiver av chili på toppem.

 

Leave a Reply