Ovnsbakt torsk med sellerirotpuré og Pablo-salsa

Nok en mathelg gjennomført på Villa Breen. Perfekt å dykke ned i grytene og fordype seg i matlaging en hel helg. Tema denne gangen var Havbris og hovedretten som ble servert var ovnsbakt torsk med sellerirotpuré og toppet med en Pablo-salsa. Noen av gjestene ville ha oppskrift, så her er den:

Torsk
150 gram torsk per person
Som legges på bakepapir, med noen dråper olivenolje, salt og pepper på. Bakes i ovn i 180 grader i ca 10 minutter til fisken flaker seg.

Sellerirotpuré
1 stor sellerirot
1,5 dl matfløten
Smør
Salt og pepper
Skrell og skjær i passende biter, og kok sellerirot til den er mør. Hell av vannet og sett tilbake på plate og la det dampe av litt mer fuktighet. Så kjører jeg den i en kjøkkenmaskin med en K-spade (for Kenwood) eller flatvisp(Kitchenaid). Har i matfløten til massen er ganske mett og smør, smør, smør – alt blir bedre av smør. Hvis du vil ha den helt kremet, bruker du en stavmikser på slutten. Smak til med salt og pepper.

Pablo-salsa
1/2 Pablo pølse fra Ask gård
1 stor sjalottløk
1 hel kinesisk hvitløk
50 gram soltørkede tomater (tørre, ikke med olje, nok fett i pølsen)
50 gram pinjekjerner
Rist pinjekjernene i tørr stekepanne til de er gylne. Finhakk de andre ingrediensene, ha løk og hvitløk i en panne med litt smør, stek til det er blankt, ha så i pølse og soltørkede tomater og stek til det pølsebitene begynner å bli sprø. Ha tilslutt i pinjekjernene.

Leave a Reply