Maries brødpudding

Jeg savner Marie, min flinke, pliktoppfyllende, søte kollega fra årene i de Franske Pyreneer. Marie er ultragod på å utnytte alle rester og hva hun har tilgjengelig av råvarer. Franskmennene må ha brød til alle måltider og da blir det naturlig nok mye gammelt brød. Her er Maries versjon av en god brødpudding vi ofte serverte til lunsj. Lag grunnoppskriften og putt i hva du har av rester i kjøleskapet;

gammelt brød
olivenolje
melk/fløte
egg
hvitløk
friske urter
soltørkede tomater
parmesan
salt&pepper

Skjær eller riv brødet i terninger/biter og legg det i bløt noen timer i en blanding av olivenolje og melk/fløte. Når brødet er mykt, har du i eggeplommer, finhakket hvitløk, finhakket urter, salt, pepper og revet parmesan. Stivpisk eggehvitene og bland forsiktig inn. Man kan blande inn skinkebiter, pølser, fisk – hva du måtte ha av rester i kjøleskapet.

Ha røren i en ildfast form som du har smurt godt, og stek puddingen på 200 grader i ca 20 min, sjekk at den “setter seg” og er gjennomstekt. Server gjerne med en salat til.

Leave a Reply