Coq au vin

coq-au-vinPå tide med søndagslunsj igjen. Fint å samle familie og venner til et godt måltid. I dag var alle invitert til fire, da er det tid til tur først og man får litt ro etterpå, før man tar fatt på en travel uke. I dag har jeg servert “Coq au vin” med min vri, med hvitvin. Har gått og sett på kyllingene i butikken en tid og hatt lyst til å lage noe godt ut av hel kylling.

2 hele kyllinger + 2 kyllinglår
1 flaske hvitvin (hadde en flaske chardonney stående som var åpnet, men annen hvitvin fungere sikkert også)
5 hele kinesiske hvitløk
1 god neve frisk timian
8 laurbærblad

bland sammen vinen, knust eller finhakket hvitløk, hakket timian og laurbærblader. Kutt kyllingen i passe serveringsstykker og legg de i marinaden og sett det i kjøleskapet natten over.

8 gulerøtter, i biter
6 sjallotløk, kuttet i båter
10 sjampinjong, delt i fire
200 g lettsaltet flesk, kuttet i terninger

Ta kyllingbitene ut av marinaden og sil marinaden over i en gryte. Kok opp. Stek flesket i en panne og legg det over i gryta, behold fettet i pannen og bruk det til å steke sopp, løk og kylling. Ha gjerne på litt salt og pepper på kyllingene før de stekes. Skjær gulerøttene i biter og ha alt i gryta. Hell på kyllingbuljong til det dekker over kjøtt og grønnsaker. La det hele koke i ca20-30 min. Jeg serverte grov potetmos til av mandelpotet fra Lærdal.

Leave a Reply