Kantarell-suppe

Å gå på sopptur i skogen er både spennende og gir ro i sjelen, kanskje finner man sopp, kanskje ikke – det lukter godt og det er masse flotte farger. Alle har vi vel vårt «soppsted» som vi ikke deler med noen! Denne gangen fant jeg mange kantareller og lagde en soppsuppe som smakte utmerket. Oppskriften kom fra Kiri og hun anbefaler også en deilig hvitvin fra Jura som passet utmerket; Rolet Expression du Terroir Côtes du Jura.

500 g rensende kantareller
3-4 ss smør
1 stor / 2 vanlige løk, finhakket
1 hel kinesisk hvitløk, finhakket
3 gulrøtter, i terninger
6 dl kraft (event 2 terninger hønsebuljong)
1/2 dl hvitvin
3 dl fløte
salt og pepper

Hold igjen noen sopp til pynt og surr de i smør. Surr sopp, hvitløk, løk og gulerøtter i smør. Hell på hvitvin og kok inn litt, hell på buljong, kok til gulerøttene er møre. Hell i fløte og kok opp. Kjør det hele med en stavmikser til det er glatt og smak til med salt og pepper. Server med sopp og friske urter. Strø gjerne litt «crunch» på den ene siden.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..