Kylling Tikka

Indisk mat er bare kjempegodt. Smaksrik, masse deilige krydder, passe sterkt og er fint å servere når snøen daler ned ute. Fikk ekstra inspirasjon da min tidligere indiske kollega ringte meg i går og fortalte at han akkurat tilbrakt en tid hos sin far nord i India. Drømmer om å reise tilbake til India og kanskje det blir en mulighet snart.
Fant en oppskrift på Trines Matblogg og da blir det garantert suksess! Justert litt og laget raita med mynte istedet for tomat
“Fattige-student-niese” liker også veldig godt indisk og ikke vanskelig å be på middag når jeg frister med chicken tikka!

400 gram kyllingfilet, i serverigsbiter
1 dl yoghurt naturell
1 kinesisk hvitløk, finhakket
1 ss frisk ingefær, revet
1 sitron, saften av en halv
1 ts salt
½ ts chilipulver
½ ts malt korianderfrø
1 ss frisk, finhakket koriander
3 ts tandoori masala

Bland sammen alle ingrediensene til marinaden. Del kyllingfiletene i serverings biter, legg dem i en plastpose og hell marinaden oppi. Klem godt på posen slik at marinaden dekker alle kyllingbitene. La kyllingen marinere i kjøleskapet natta over. Ha det ferdig marinerte kjøttet (og marinaden) i et ildfast fat. Stekes midt i ovnen ved 225 grader i ca. 12 minutter.

SAUSEN
4 ss olje
½ ts malt spisskummen
½ ts muskatblomme
½ ts malt muskat
1 kinesisk hvitløk, finhakket
1 ss revet ingefær
1 boks tomater, silt
1 ss tomatpurè
½ ts gurkemeie
Salt og chilipulver etter smak
1 ss rømme
1 dl fløte
1 ss frisk koriander, finhakket

Varm opp oljen i en gryte og tilsett spisskummen, muskatblomme og muskat. La det surre litt. Tilsett tomater (sil fra tomatjuicen), tomatpurè, hvitløk, ingefær og gurkemeie. La sausen surre 2-3 minutter, og tilsett rømme og fløte. Rør godt sammen og tilsett restene av marinaden fra kyllingen.  Kok videre i ca 5 minutter. Server med basmati-ris og raita, og hvis du har tid, bak gjerne nan-brød.

Leave a Reply