Laks, mango og avokado salat

Konfirmasjons tid og jeg skal lage mat til en veldig flott, ung mann som fortjener det beste. Han fikk et forslag til meny og det meste ble godkjent og her er en av rettene. En salat jeg har hatt lyst til å prøve på lenge, og endelig passet det å lage en god salat med smak av laks, mango, avokado, litt chili og masse koriander! Jeg lagde også en ponzu-saus som jeg serverte ved siden av og som gjorde hele salaten.

1 hel side Salma laks
2 store, modne mangoer
3 modne avokadoer
1 bunt vårløk
1/2 chili
1 potte koriander
2 ss sesamfrø
1/2 dl olivenolje
salt og pepper
saft av 1/2 lime
2 ts sukker

Ponzu-saus
1/2 dl soyasaus (gjerne den med lite salt)
saften av 1/2 lime
2 ss riseddik
2-3 ss sukker
1 rød chili, finhakket
2 hele kinesiske hvitløk, finrevet
1 potte frisk koriander, finhakket

Skjær laksen, mango og avocado i små terninger. Skjær vårløk i tynne skiver og finhakk chili. Ha alt i en bolle. Bland sammen olje, lime-saften, salt, pepper og sukker og ha det i bollen, bland alt. Ha i finhakket koriander og sesamfrø. La gjerne salaten stå og trekke i kjøleskapet en times tid.
Lag ponzu-saus ved å blande alle ingrediensene – la den også stå, gjerne over natten, så setter smakene seg godt. Server ponzu-sausen ved siden av, blir det rester så ser det mye mer delikat ut dagen etterpå!

Leave a Reply