Nesle suppe

Deilig følelse å lage mat av ugress! Var i Finland for et par uker siden, og i hagen var det masse frisk brennesle. Nye skudd overalt. En ting at små barneføtter brenner seg lett, så de må bort, men både en av husets herrer og jeg hadde begge lyst til å prøve ut og lage noe godt av dette litt, ufine, ekle ugresset man alltid har prøvd å unngå. Burde jo ha prøvd dette mye før, veldig god, rund smak og etter å ha lest meg opp på hvor næringsrikt det også er, så er det bare å ta på hansker og plukke. Husk å ta de nye friske skuddene og ha tykke hansker på – det brenner!
1 liter friske nesleskudd (stapp et litersmål fullt)
3 ss smør
2 sjalottløk, finhakket
3 ss hvetemel
7 dl grønnsakbuljong (utblandet) eller kyllingbuljong
dl kremfløte
salt&pepper

Skyll brennesleskuddene godt i rennende, kaldt vann, bruk plasthansker, så du ikke brenner deg. Kok opp vann og forvell neslene raskt, til de akkurat faller sammen. Ha dem i et dørslag og skyll med kaldt vann. Klem ut så mye væske som mulig. Smelt smør og fres løken myk og blank. Tilsett hakkede nesler og rør inn hvetemel. Spe med buljong. Kjør suppen glatt med stavmikser. Kok opp og la suppen småkoke noen minutter. Tilsett fløte og smak til med salt og pepper.

Leave a Reply