Biffsalat med stekt aubergine

Besøk igjen av min matglade niese, den beste mat-kritikeren jeg har og den fattige studenten – en og samme person. Leser meg gjennom flere matblader om dagen og sendte et par forslag til henne og falt ned på denne salaten med mye godt i. Hun var litt skeptisk til mynten, men dommen var at det smakte veldig godt!

200 gram ytrefilet av okse eller kalv
1 aubergine, delt i to og kuttet i tynne skiver
2 ss mel
salt og pepper
2 ss olivenolje
salat, jeg brukte en blanding av ruccola og babyspinat
50 gram fetaost

for dressingen
4 ss olivenolje
1 grønn chili, ta ut frøene
2 fedd hvitløk
saften av 1/2 sitron
2 ss flytende honning
1/2 potte koriander + noen ekstra blader for servering
1/2 potte mynte + noen ekstra blader for servering

Stek ytrefileten slik du ønsker og la kjøttet hvile. Ha melet i en bolle eller tallerken og miks inn salt og pepper. Varm olje i en stekepanne, vend aubergine skivene i melet og stek de i panna til de er gyllenbrune. La de renne av seg på et tørkepapir.
Ha alle ingrediensene til dressingene i en bolle og kjør det til en glatt, fin masse med en stavmikser. Smak til om du trenger litt mer honning eller sitron. Vend salaten med dressing, skjær kjøttet i tynne skiver, smuldre feta over salaten og legg på skiver av aubergine, pynt med noen blader koriander og mynte og dryss over litt mer dressing.

 

Leave a Reply