Rabarbra suppe

Finnes det noe mer sommerlig enn rabarbra suppe? Hjemme i Bakkeland hadde vi rabarbra i hagen, supersur, men allikevel dyppet vi den i sukker og spiste rå. Nesten så tunga krøller seg bare ved å tenke på det! Pappa dro så langt ut i fjorden han måtte for å fange den første makrellen, stor stas og kamp om de første nystekte bitene.  Til dessert var det obligatorisk, ihvertfall før rabarbraen ble for stor, rabarbra suppe til dessert. Varm eller kald, tror vi spiste mest varm, vi hadde sikkert ikke tålmodighet til å vente til den ble kald. Var på hytta til en venninne på Saltnes i helgen og hun har en stor og fin rabarbra plante i hagen. Hva er da bedre enn rabarbra suppe som strandmat! Varmt som det var, for ikke å snakke om deilig badetemperatur, ble suppa aldri helt kald. Ikke bare er rabarbra suppe godt, men også ekstremt enkelt å lage:

6-8 stilker rabarbra
6 dl vann
1-2 dl sukker
lime

Jeg “skreller” rabarbraen, det vil si river av strimler, men ikke alt. Så kutter du den i små biter, har i en kjele og har på vann, så det dekker og litt til. La det koke til rabarbraen er mør  og begynner å gå i stykker, smak til med sukker. Noen er veldig sure og trenger mye sukker, andre mildere i smaken og kan ha mindre sukker. Smak deg frem. Hvis du synes den blir for tynn, løser du bare 1 ss potetmel i kaldt vann og har i suppen, la den koke opp en gang til. Spis den varm, kald…….

Leave a Reply