Pastasalat med reker og kylling

Duket for jentekveld en helt vanlig mandag. En nydelig bukett superdamer som gir bøttevis av inspirasjon, kreativitet og omtanke, deler gode historier, ideer og drømmer. Det fristes med deilig vin og jeg lagde en pastasalat som er en gammel klassiker. Den kommer fra en av Gøril Wiker´s utrolig bra kokebøker. En annen venninne etterlyste dressingen til denne salaten i forrige uke, og da ble dette den perfekte anledning til å lage den igjen. Salaten er like god varm som kald, om det skulle bli rester….

2 kyllingfileter, kuttet i små biter
1 bunt vårløk, finsnittet
11-12 cherrytomater (nå finnes de supersøte fra Ryfylket i butikken og er perfekte her)
400 gram spagetti
1/2 kg reker, renset
koriander og lime til pynt

Dressing:
5 ss peanøttolje
1 ss sesamolje
2 ss søt soyasaus
3 ss søt chilisaus
1 hel kinesisk hvitløk
saften av 1 lime
1 potte koriander

Bland alle ingrediensene til dressingen først, slik at den får satt seg litt. Kok pasta etter anvisning på pakken. Stek kyllingbitene i litt olje og krydre med salt og pepper. Bland alt godt og pynt med koriander og limebåter.

Leave a Reply