Stekt blomkålris

Pakker til en liten ferietur, men må jo ha litt mat og fint å få brukt opp noe av det som ligger i grønnsaksboksen – ikke sikkert de ser like glade ut når jeg kommer hjem! Blir så inspirert av Instagram og matblogger og denne retten er sterkt inspirert av Cookrepublic, derfor ble det stekt blomkålris til middag. Grønt og godt, litt bra med litt spicy i denne varmen. Dette ble en fullgod middag for meg, men kan fint serveres som tilbehør, istedet for vanlig ris, eller for eksempel grille kylling eller fisk og ha til. Siden jeg er på reisefot hadde jeg lite friske urter hjemme, men det hadde helt sikkert smakt godt med litt hakkede, friske urter i.

1 ss ingefær, revet
2 fedd hvitløk, revet
2 ss olivenolje
2 gulerøtter, kuttet i terninger
50 gram sukkererter, finsnittet
50 gram grønnkål, finsnittet
1 blomkålhode
1 ss soyasaus
1 ss eplesider eddik
1 ts Sriracha chilisaus
litt nykvernet pepper
1/2 ts flaksalt

Del blomkålen i buketter og ha i en foodprosessor. Kjør på “puls” 3-4 ganger til du får passe små biter. Bland sammen soyasaus, eplesidereddik, chilisaus, pepper og salt, gjerne i et “risteglass”. Varm oljen i en wok eller panne med litt høye kanter. Ha i gulerøtter, ingefær og hvitløk, stek i ca ett minutt og rør godt. Ha i sukkererter, grønnkål og blomkål, hell på sausen og stek videre til blomkålen er al-dente, 3-4 minutter. Server og pynt eventuelt med litt chili og vårløk.

Leave a Reply