Ertesuppe med avokado og mynte

Elsker supper og synes det er veldig god lunsj-mat eller et lettere kveldsmåltid. Har laget grønn ertesuppe med mynte før, men denne har også avokado i, som gjorde den enda fyldigere. Denne oppskriften fant jeg i kokeboken “Aichas kjøkken”, som jeg akkurat fikk av søsteren min. Hva passer vel bedre enn å servere denne til henne når hun kommer på middag i dag!

3 vårløk, kuttet i skiver
1 potet, i terninger
1 hel kinesisk hvitløk
1 ss olivenolje
8 dl grønnsaksbuljong (lagde med 2 ts grønnsaksbuljong-pulver fra Helios)
500 gram frosne selskapserter
1 avokado
1 dl mynteblader
salt og pepper

Surr hvitløk, vårløk og poteter i en kjele. Hell på grønnsaksbuljongen og la det koke til potetene er møre. Ha i ertene og gi det et oppkok. Ta kjelen av plata og ha i mynte og avokado. Kjør suppen glatt med en stavmikser og smak til med salt og nykvernet pepper.

Leave a Reply