Black Pepper Crab

Nesten et år siden jeg var på jobb i Singapore. Hadde hørt så mye om Black Pepper Crab og insisterte på at vi skulle gå og spise det en av kveldene. Det var kjempegodt, om enn ganske «grisete» å spise. Jeg skulle på øy-besøk igjen og vin-Kiri var like klar for krabbe som meg. Det finnes et utall av oppskrifter på nett og vi ble enige om å prøve Helles Kitchen – hennes oppskrifter er alltid bra! Et par justeringer, kun for en ekstra piff og for å tilpasse det som finnes på holmen;

1 kg krabbeklør
2 ss sorte pepperkorn, ristet i tørr panne og malt i morter eller krydderkvern
50 gram smør
3-4 store hvitløksfedd, hakket
2 cm dobbel tommeltykk ingefær, hakket
1 chili, hakket
1 klype flaksalt
3 ss oystersaus
3 ss ketjap manis (søt soyasaus)
3 ss eplesidereddik
1 ss sukker

Smelt smør i en panne og surr hvitløk, chili og ingefær i et par minutter. Ha i resten av ingrediensene og surr videre et par minutter. Klar sausen glatt med en stavmikser. Vi renset de fleste av krabbeklørne og hadde kun et par i panne med litt av sausen, resten serverte vi ved siden av krabbekjøttet. Smakte himmelsk og denne sausen kan helt sikker også brukes til annen mat, feks kylling!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..