Black Pepper Crab

Nesten et år siden jeg var på jobb i Singapore. Hadde hørt så mye om Black Pepper Crab og insisterte på at vi skulle gå og spise det en av kveldene. Det var kjempegodt, om enn ganske “grisete” å spise. Jeg skulle på øy-besøk igjen og vin-Kiri var like klar for krabbe som meg. Det finnes et utall av oppskrifter på nett og vi ble enige om å prøve Helles Kitchen – hennes oppskrifter er alltid bra! Et par justeringer, kun for en ekstra piff og for å tilpasse det som finnes på holmen;

1 kg krabbeklør
2 ss sorte pepperkorn, ristet i tørr panne og malt i morter eller krydderkvern
50 gram smør
3-4 store hvitløksfedd, hakket
2 cm dobbel tommeltykk ingefær, hakket
1 chili, hakket
1 klype flaksalt
3 ss oystersaus
3 ss ketjap manis (søt soyasaus)
3 ss eplesidereddik
1 ss sukker

Smelt smør i en panne og surr hvitløk, chili og ingefær i et par minutter. Ha i resten av ingrediensene og surr videre et par minutter. Klar sausen glatt med en stavmikser. Vi renset de fleste av krabbeklørne og hadde kun et par i panne med litt av sausen, resten serverte vi ved siden av krabbekjøttet. Smakte himmelsk og denne sausen kan helt sikker også brukes til annen mat, feks kylling!

Leave a Reply