Pesto Trapanese

Nærmer seg ny middag på Breen og første test-kveld unnagjort. Lagde en pesto på tradisjonelt Siciliansk vis med tomater og mandler. Pesto Trapanese har sin opprinnelse i Trapani, som antakelig hadde handelsåre til Genova hvor den opprinnelige pesto’n stammer fra med pinjekjerner og basilikum. Veldig godt og kan med hell også bare strykes litt på en brødskive og serveres som snack. Tradisjonelt på Sicilia serveres den med pasta formet som krøllete telefonledninger, tynne pastatråder, surret rundt en strikkepinne – fant dessverre ikke igjen strikkepinnene mine…..!

80 gram skoldede mandler

6 tomater, skoldede og renset for frø
1 kinesisk hvitløk
En håndfull basilikum blader
1 dl olivenolje
50 gram pecorino, revet
Smak til med salt, men forsiktig, pecorino er ganske salt.

Dette skal egentlig lages i en morter. Jeg har ikke så stor morter og prøver å spare armene mine der jeg kan, så jeg brukte foodprossessoren. Kjør mandler og hvitløk først, til det er grovhakket, ha så i basilikumbladene, osten og oljen og kjør til en passe masse, deilig at det er litt biter å tygge. Ha i mer oljen om du synes den er for tørr. Et annet “triks” for å få en mer flytende pesto, er å holde igjen litt av vannet du har kokt pasta i, og bland det inn om du trenger mer væske.

 

Leave a Reply