Betesalat

Hviler bittelitt på laurbærene etter en vellykket og fin vin- og matkveld på Villa Breen. Kveldens tema var ´Markens Grøde´, fritt etter romanen som Hamsun fikk Nobels-pris for i 1920. Ingen prisutdeling denne kvelden, men masse gode tilbakemeldinger. De fikk servert så langt det lot seg gjøre, lokale råvarer. Menyen var laget med grønnsaker, meieriprodukter og egg, og masse god vin – nøye tilpasset hver rett! Her er en av rettene:

4 forskjellige beter, gjerne med en rødbete
100 g chevre, jeg brukte Haukeli´s naturell
3 ss ristede gresskarkjerner
Dressing:
4 ss ferskpresset appelsinsaft
1 ss rødvinseddik
1 ss balsamico
1 ss flytende honning
2 ss olivenolje
1 stor sjalottløk, finhakket
salt og pepper

Vask betene og kok de til de er møre (med skallet på). Avkjøl og skrell nepene. Kan være lurt å ta rødbetene til slutt og ha i en egen bolle om man ikke vil at alt skal være rødlilla…. Mens betene koker, rister du gresskarkjerner i en panne, til de “popper”. Ha de over på en skål la de avkjøle. Bland dressingen ved å ha alt i et “risteglass” og smak til med salt og pepper. Del de avkjølte og skrelte betene i enten båter eller skiver og ha de i en bolle. Hell over dressingen og la det gjerne stå en time eller to før servering. Ved servering smuldrer du chevre over og har på ristede gresskarkjerner.

Leave a Reply