Potetform

I dag er det potetens dag. Den faller alltid på onsdagen i uke 40, midt i høstferien. Jeg er såpass gammel at vi hadde potetferie og plukket poteter hjemme i Bakkeland. Jeg er veldig glad i poteter, i alle former og det finnes vel ikke noe mer anvendelig enn potet! I dag har jeg laget en potetform etter oppskrift fra Helleskitchen, hun har masse god og gjennomarbeide oppskrifter – flink navnesøster! Potetene er fra Bjertnæs&Hoel, min favoritt potetbonde!

1/2 pakke perle-poteter fra Bjertnæs & Hoel
75 gram smør, smeltet
2 fedd hvitløk, finhakket
2 kvister rosmarin, finhakket

Skjær potetene i tynne skiver, gjerne på en mandolin, om du skal lage en stor porsjon. Lagde kun en liten porsjon og brukte perle-poteter, skulle jeg laget til flere ville jeg brukt morene-poteter og nesten hele pakken. Legg de fint etter hverandre i en spiral i en ildfast form. Smelt smøret, finhakk hvitløk og rosmarin eller andre friske urter. Ha hvitløk og rosmarin i smøret og pensle det over potetene. Spar litt slik at du kan pensle en gang underveis under steking. Sett i ovnen på 180 grader i ca 30 min, sjekk med en gaffel om potetene er gjennomstekt.

 

Leave a Reply