Ovnsbakte plommer

BBC Food har i mange år vært mitt favoritt matblad. Har abonnert på det og har store stabler hjemme. Oppskrifter går jo ikke akkurat av mote, så jeg sparer på bladene. Her er en dessert jIMG_1137eg lagde mye i en periode. Mange av gjestene i Frankrike fikk smake denne, når aprikoser, plommer og nektariner var i sesong;

175 g melis
5 hele kardemomme eller 4 ts (smak til)
1 vaniljestang som er splittet i to
skallet og saften av 1 lime
6 plommer
6 aprikoser
6 nektariner

Bland melis, kardemomme, vaniljestangen, revet skall av limen og limesaften godt i en bolle. Del alle stenfruktene i båter og ta ut steinen. Legg de i en ildfast form, hell over melisblandingen og stek i ovnen på 200grader i ca 20min.
La den stå til den er lunken og server med vaniljekesam, pisket krem eller vaniljeis.
Blir det noen rester kan det kjøres i mixern og brukes som bærsaus til kaker eller is. Blir sjelden rester…. 🙂

Leave a Reply