Tapenade

IMG_3850Når jeg drar på helgetur, eller besøk til noen, har jeg nesten alltid med noe hjemmelaget. Noen ganger er det kaker andre ganger «dipper»/snack av noe slag. En av mine favoritter er oliventapenade. Før lagde jeg den alltid med ansjos, men så hadde jeg ikke ansjos en gang jeg skulle lage til gjestene i Frankrike, og da fikk jeg høre at det var den beste tapenade de noen gang hadde smakt(hurra!). Siden har jeg laget uten ansjos, den blir salt nok av kapers:
oliven (gjerne kalamates)
finhakket hvitløk
kapers
olivenolje
kjør alt i en foodprocessor, gjerne ikke så lenge, slik at det er litt biter igjen. Server med nybakt foccacia eller knekkebrød.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..