Tomatsaus

Er på et “tømme-kjøleskapet-fryseren-bruke-opp-prosjekt”. Hadde noen litt slitne tomater og planen var enten suppe eller saus. I kjøleskapet hadde jeg et åpent glass med soltørkede tomater, en rødvinskvett på kjøkkenbenken og løk&hvitløk har jeg alltid i hus. Hadde ikke parmesan, men en liten bit igjen av Holtefjells vellagrede, og den er kjempegod på pasta.

ca 500 g tomater eller to bokser med gode cherry-tomater
1 lite glass med soltørkede tomater i olje
2 hvitløk
1 sjalottløk
olivenolje
1 ss sukker
tørket basilikum
tørket oregano
salt og pepper
1 dl rødvin

Finhakk hvitløk og sjalott løk og fres i olje. Skjær tomatene i småbiter og ha i kjelen, strø over litt brunt sukker og hell på rødvinen. Ha i urtene og pepper, kok det hele inn godt og kjør det i blender eller med en stavmikser til en fin tomatsaus. Kok pasta og riv over parmesan eller annen god, smakfull ost.

 

Leave a Reply