Asparges, spinat og avokado salat servert med sprø, spicy havregryn

Her kommer del to av “asparges-treningen”.  Dette er en morsomt variant og fint å bruke asparges i ulike variasjoner. Sprøstekte havregryn med chiliflak ble ikke bare godt, men løftet retten og de kan brukes som topping på andre salater eller supper. Dette er perfekt som en forrett, eller om du steker et kyllingbryst, blir det en god og mettende rett. Jeg hadde igjen litt rester av konfitert and og det smakte utmerket. Sprø havregryn:
1 eggehvite
1 ss soyasaus
100 gram store havregryn
2 ss sesamfrø
1 ts chiliflak
Nykvernet pepper

For salaten:
2 bunter asparges, knekk av den nederste, tråe delen
2 ss oliven olje
salt og nykvernet pepper
2 store håndfuller med baby spinat
2 modne avokadoer

For dressingen:
3 ss gresk yoghurt
2 ss tahini
Saft av 1/2 sitron
Salt og nykvernet pepper

Sett ovnen på 180 grader. Lag de sprø havregrynene først. Ha eggehviten og soyasausen i en bolle, visp godt sammen til den er passe blek og har mye skum. Ha i havregrynene, sesamfrøene og chili-flakene, rør godt til alt er blandet sammen. Hell det ut på et bakepapir og spre godt utover til et tynt lag. Sett det inn i ovnen og stek i 12-15 minutter til det blir sprøtt og gyllent, rør gjerne rundt en gang under stekingen.
Ha aspargesene i en bolle, ha i oliven olje, salt og pepper og bland godt. Legg aspargesene utover et steke brett og sett de I ovnen. Stek i 6-8 minutter til de er litt møre.
Lag dressingen ved å ha yoghurt, tahini, sitronsaft og litt vann i en bolle og miks godt, til du får en dressing som er mulig å helle. Smak til med salt og pepper.
Legg spinaten utover et fat. Legg utover avokadoen som du kutter i skiver eller biter. Legg på varme asparges og hell over dressing og tilslutt de sprø havregrynene. Server mens aspargesene fremdeles er varme.

Leave a Reply