Pannestekt asparges med feta og rødbete-dressing

Del tre av “asparges-treningen”. Rødbeter er bare godt! Smaker deilig ovnsbakt, men også som ingrediens i dressing, og så fin farge alt får – til og med hendene…. Vi er heldige at vi nå kan få rå rødbeter nesten hele året i butikken, så mye godt som kan lages. Denne gangen ble den til en dressing over deilige, sprøstekte asparges!
125 gram rødbete, kokt
2 ss gresk yoghurt
2 ss creme fraiche
1 fedd hvitløk
2 bunter asparges, knekk av den nederste, tråe delen
2 ss olivenolje
100 gram fetaost
En liten håndfull mynte blader, grovhakket
Salt&Pepper

Bland dressingen først: Ha den kokte rødbeten, yoghurt og hvitløk i en blender eller food prosessor. Bland godt til en myk saus, smak til med salt og pepper.
Ha aspargesene i en bolle, hell over olivenoljen, salt og pepper og bland godt. Ha aspargesen i en varm panne og stek i 5-6 minutter til den er litt mør. Legg de stekte aspargesene på et fat, ha på dressing, fetaost i små biter og myntebladene – server!

Leave a Reply