Stekt grønnkål med pancetta

Grønnkål er ikke bare en god grønnsak den er en supergrønnsak, den er sunn, spruter av energi – full av vitaminer, mineraler, kostfiber, helsebringende plantestoffer og er samtidig fattig på kalorier. Veldig anvendelig og kan brukes i alt fra salater, supper, stekes og kokes. Inspirert av @helleskitchen lagde vi denne retten, en kveld med mat&vin-trening med Kiri. Drakk en god og morsom vin til fra Testalonga, Baby Bandito – Chin up!
200 gram grønnkål
2 små sjalottløk, grovhakket
100 gram pancetta
3 ss olivenolje
salt og nykvernet pepper
1 ss finhakket salvie
2 ss kapers
revet skall av en halv sitron
litt revet pecorino ost
Kutt grønnkålen i passe biter og skjær vekk grove stilker. Ha olje, salt og pepper i en bolle. Ha i grønnkålen og masser grønnkålen, slik at oljen er godt fordelt. Legg grønnkålen på et stekebrett sammen med løken, og sett i ovnen på 200 grader.  Stek lenge og rør i det av og til. Det smaker ikke brent, men bare godt, smaking blir søtlig, ikke brent.
Legg pancetta på et stekebrett og stek i ovnen på 200 grader til det er sprøstekt. Ta det ut og la det bli litt avkjølt, slik at du kan knuse” det i små biter med hånden.
Når du tar ut grønnkålen av ovnen, har du den i en bolle, blander inn finhakket, frisk salvie, kapers og revet skall av sitron. Server med revet pecorino på toppen.

Leave a Reply