Pasta med asparges pesto

Forbereder meg fremdeles til den norske asparges sesongen! Kan sikkert være mulig å bli lei asparges, men ikke enda…. Lagde en pastadeig først, om ikke annet er det godt med bare olivenolje, om annet tilbehør skulle feile. Skulle prøve meg på en asparges-pesto, og det ble veldig godt. Tar ikke lang tid, få ingredienser og smakfullt. Pasta er jo bare gøy!
200 gram asparges
50 gram ristede hasselnøtter
7 basilikum blader
1 lite fedd hvitløk, revet
ca 1 dl god olivenolje
salt og nykvernet pepper
Vask aspargesene og knekk av den nederste, trevlete delen. Har du mye asparges, så ta gjerne av noen topper som du kan ha til pynt. Kok aspargesen raskt i 2 min og avkjøl i isvann. Rist hasselnøtter i tørr panne. Ha asparges, nøtter, basilikum blader, hvitløk, en klype salt og et par “runder” med nykvernet pepper i en food prosessor. Kjør til en kremet konsistens, ha på mer olje om nødvendig.
Kok pasta’n al dente, bland med pesto og server med revet parmesan og litt nykvernet pepper.

Leave a Reply