Pastasalat med kylling og pesto

Sommer, strandliv og god lunsj hører sammen! Denne helgen har jeg vært på hytta til Ellen, søster og Hedda kom på lørdag. Solen skinte og det var vær til å reise til Saltholmen. Da er det å stå tidlig opp, mange kopper te og så starte på lunsjen. Må jo ha med noe godt på stranda. “Man tager hva man haver” og derfor ble det pesto med pecorino denne gangen, hytteeier mente hun hadde parmesan – ikke, men desto mer basilikum i hagen. Faktisk fikk salaten en litt annen, rundere smak med pecorino i pestoen, veldig godt og skal lages flere ganger.

Salat

250 gram spagetti

3 kyllingfileter

2 søte paprika

3 sjalottløk

1 squash

Kok spagettien etter anvisning på pakken, jeg brekker den opp i biter før jeg koker den. Skjær kyllingen i terninger og stek i panna med godt med salt og pepper. Skjær opp grønnsakene og bland alt godt sammen med pesto. Serveres varm eller kald – super strandmat!

Pesto:

2 dl basilikum blader

1 kinesisk hvitløk, revet

100 gram pecorino, revet

4 ss pinjekjerner

Ca 1 dl olivenolje

Pepper

Ha alt i en foodprosessor og miks, hell på olje til du har en passe konsistens. Normalt ville jeg hatt litt salt i, men pecorino er såpass salt at jeg ikke tilsatte mer.

Leave a Reply