Blomkål puré

Søker, surfer og leter – etter mat! Finner masse morsomme oppskrifter som må prøves. Har et stort blomkålhode fra Guttas Gårdsbutikk i Råde, og fant en spennende oppskrift på Palestinsk blomkålsuppe. Yasmin Khan har akkurat gitt ut en ny kokebok og fant en fin artikkel om det i Independent. Har endret litt på mengder og fikk en deilig, silkemyk blomkål puré i stedet. Serverte den til ovnsbakt smørflyndre – som gjestene satt pris på!

1 stort blomkålhode
2 sjalottløk
olivenolje
1 1/2 ts malt spisskummen
1 1/2 ts malt koriander
salt og nykvernet pepper
30 gram smør
4 fedd hvitløk
4 poteter
1 ts gurkemeie
4 dl grønnsaksbuljong

Sett ovnen på varmluft og 200 grader
Kutt blomkålen I passe like buketter, ta gjerne med bladene også. Legg de utover på et bakebrett og kutt sjalottløken I båter. Helle over et par spiseskjeer med olivenolje og strø over spisskummen og koriander, salt og pepper. Gni krydderet godt inn I blomkålen med hendene og sett brettet I over og bak I ca 20 min, til blomkålen er mør, men ikke bløt.
Smelt smør I panna og surr hvitløken på lav varme til litt myk. Skjær opp potetene I skiver eller terninger, ha poteter, buljong og gurkemeie opp i og la det koke til potetene er møre. Når blomkålen er ferdig har du det også i samme panna/kjele (en fordel med panne med høye kanter – eller la det koke i en kjele!). Spar et par blomkålbiter til pynt.
La det få et oppkok. Kjør massen glatt med en stavmikser, smak til med salt og pepper, server med et par av de stekte blomkålbitene. 

Leave a Reply