Laksetartar

På tide med en søndagsmiddag igjen, lenge siden jeg har vært en hel helg i Oslo. Syv til bords, godt innenfor gjeldende regler! Det ble laksetartar til forrett, med en ny vri:
350 gram laks, jeg brukt en pakke “back/belly loin” fra Salma
1 ss rosépepper
2 stilker sitrongress
6 ss olivenolje
2 lime
1 glass med lakserogn, 50 gram
1 bunt vårløk
1 potte gressløk
salt og pepper
eventuelt dill til pynt

Frys ned laksen først, den er mye bedre å skjære når den er litt frossen. Skjær den i små terninger og ha de i en bolle. Knus rosépepper i en morter/krydderkvern. Fjern det ytterste laget på sitrongress og finhakk. Ha rosépepper og sitrongresset i bollen sammen med laksen og olivenoljen, bland godt. Riv skallet av den ene limen og ha i bollen, og press safte av begge, også i bollen, tilsett rogn og rør godt rundt. Finhakk vårløk og gressløk og i sammen med laksen. Smak til med salt og pepper. La blandingen stå i kjøleskapet et par timer før du serverer, så fisken tar opp de gode smakene. Server gjerne med litt dill på toppen.

Leave a Reply