Curry paste

Gøy å lage egen curry paste og prøver litt forskjellige oppskrifter og justerer litt. Denne oppskriften fant jeg som del av en annen rett og har litt ferdig Thai curry paste i seg, men den ble ikke noe mindre god av den grunn. Godt å bruke i rene grønnsaksretter, med nudler, pasta, ris, kylling – kun fantasien som setter grenser.
Du varmer litt olje, gjerne kokos, har i litt paste, surrer litt og kokosmelk – da kan det meste annet puttes i! Denne ble ganske sterk, prikket på leppene, så derfor har jeg justert til 1 chili. Jeg har brukt de små, sinte, thai-chili’ene.

1 dl koriander, blader, stilker og gjerne røtter (får du kjøpt i de fleste asia-markeder)
2 store hvitløksbåter, grovhakket
1 sjalottløk, i skiver
1 sterk, rød chili, grovhakket, uten frø
2 ss Thai red hot curry paste
1 ss kokos-olje
1ss revet ingefær
1 stilk sitrongress, finhakket (ta av de grove ytterste bladene)
1 lime, finrevet skall og saften
2 ts fiskesaus
1 ts curry pulver
½ ts malt spisskummen
½ ts malt koriander

Leave a Reply